Zemra të hapura, Mëndje të hapura, Dyer të hapura

Festojmë dashurinë e Perëndisë!

Metodistët janë njerëz që kanë zgjedhur të përjetojnë dashurinë e pakushtëzuar të Perëndisë, nëpërmjet të cilës pretendojnë t’ia shpërndajnë të gjithëve një si një dëshmi. Ne mësojmë nga udhëheqësi ynë shpirtëror që të gjitha ato që mësojmë, dëgjojmë dhe lexojmë t’i provojmë me vepra. Ejani dhe ecni në këtë rrugë me ne! 

 

 

Kishat tona

Komunitete

KBM Tiranë

Kisha Metodiste e Tiranës është aktive që prej vitit 2008. Misioni i saj është përcjellja e fjalës së Jezus Krishtit te besimtarët. Bashkësia e Tiranës përbëhet nga rreth 40 persona dhe gjatë javës kryen 4 shërbesa.

Atë të së dielës, shërbesën e fëmijëve, studimin e bliblës dhe takimin e të rinjve.

Gjithashtu kisha ofron kurse falas për muzikë dhe gjuhë të huaj për fëmijët me qëllim rritjen e tyre profesionale dhe shërbimin ndaj komunitetit të kishës.

Po ashtu, në këtë kishë ofrohen terapi për fëmijët me Aftësi Ndryshe nga një staf i kualifikuar.

KBM Pogradec

Kisha Metodiste e Pogradecit daton që prej vitit 2008 në qytet dhe me rrënjë më të thella në fshatrat e saj. Ka në thelb predikimin e fjalës së Perëndisë dhe shërbimin ndaj komunitetit.

Kjo kishë ka një godinë moderne me të gjitha kushtet e nevojshme.

Në këtë kishë ofrohen rreth 5 shërbesa gjatë javës.

Shërbesa e së dielës, shërbesa e fëmijëve, takimi i grave, takimi i burrave dhe koha e lutjes, ose studimi i biblës.

KBM Elbasan

Kisha Metodiste e Elbasanit u themelua në gusht 2014 dhe ka hyrë në vitin e dhjetë të saj. Është një kishë tepër e frekuentuar, ku shumë besimtarë kanë zgjedhur të dëgjojnë fjalën e Zotit në këtë komunitet.

Kisha e Elbasanit ofron 4 shërbesa në javë.

Shërbesën e së dielës, shërbesën e fëmijëve, studimin e biblës dhe takimin e grave.

KBM Durrës

Kisha Metodiste i ka fillesat e saj në verën e vitit 2017 dhe është shtuar gradualisht. Aktualisht ajo përbëhet nga familje solide që banojnë shtëpinë e Krishtit.

Kjo kishë kryen 3 shërbesa në javë.

Shërbesën e së dielës, shërbesën e fëmijëve dhe studimin e biblës.

KBM Buzaishtë

Kisha Metodiste e Buzahishtës është fara më e re e mbjellë nga drejtuesit e kishës sonë. Të korrat e këtij komuniteti janë premtuese.

Kjo kishë përbëhet nga një numër i lartë të rinjsh të cilët kanë zgjedhur të mësojnë rreth fjalës së Zotit edhe pse në një fshat të largët të Pogradecit.

Evente

16-18 Gusht

2024

Kampi Malor i të Rinjve

Të rinjtë metodistë çdo vit organizojnë kampin e tyre malor, ku nga vetë emri zgjedhin relieve të larta, ku kalojnë kohë me njëri-tjetrin dhe ndihen më afër me Perëndinë, përmes bukurive që ai na ka falur.

Këtë vit Kampi malor do të zhvillohet në Gjinar, një pikë turistike tepër e rëndësishme e qytetit të Elbasanit.

Këtë vit jemi të lumtur t’ju ftojmë në Gjinar në datat 16-18 gusht.

Ju mirëpresim!


31 Korrik – 4 Gusht

2024

Kampi Veror i Fëmijëve

Fëmijët e Kishave të Bashkuara Metodiste për afro 15 vjet zhvillojnë kamp fëmijësh në Pogradec.

Ky aktivitet i shumëpritur nga fëmijët e kishave tona konsiston në edukimin e tyre të krishterë, për të mbjellë rrënjë të forta në rritjen e tyre shpirtërore.

Të gjitha mësimet shoqërohen me lojëra zbavitëse shumë të dashura për ta.

Kisha siguron gjithçka që fëmijëve të mos ju mungojë asgjë, jemi të lumtur t’ju njoftojmë se këtë vit do të zhvillohet nga 31 korriku deri në 4 gusht.


5-10 Korrik

2024

KAMPI VEROR FAMILIAR SPILLE

Ashtu siç do vit prej afro 1 dekadë e gjysmë Kisha e Bashkuar Metodiste e Shqipërisë organizon kampe familjare. Këtë vit, ai do të zhvillohet në Spille. Anëtarët e kishave tona kalojnë një kohë të bekuar me njëri-tjetrin dhe krahas temave kuptimplota të krishtera, ata kanë mundësinë që të shijojnë detin dhe plazhin e Spillesë, si edhe të argëtohen përmes dhjetëra aktiviteteve që kisha jonë ofron. Kemi kënaqësinë t’ju inofrmojmë se këtë vit, kampi veror familjar do të zhvillohet nga data 5 korrik deri në 10 korrik.


2 Qershor

2024

Dita e Kishës

Të gjithë anëtarët e kishave metodiste festojnë 1 herë në vit Ditën e Kishës. Dita e kishës ose Kirchentag është një nga aktivitetet kryesore të bashkësisë sonë. Këtë vit ajo do të zhvillohet në 2 qershor në Fushë-Studen, një zonë turistike në Librazhd. Në Ditën e Kishës, anëtarët e kishave tona dhe miqtë që ata ftojnë kalojnë një kohë të bekuar në natyrë, e shoqëruar me aktivitete zbavitëse dhe barbeque.