Aktivitete

Kampi veror për fëmijë

Kampi veror për fëmijet u zhvillua edhe këtë vit në qytetin e Pogradecit.
Femijet shpalosën idetë dhe fantazinë e tyre për të shfaqur historitë e Biblës . Midis lojrave të ndryshme ata mësuan më shumë rreth magjisë së historive të ungjillit . Këtë vit kampionët tanë të vegjël janë rritur si në shtat ashtu edhe në besim .

Read more...

Dita e Kishës, Dajt

                                                                                                    25/05/2019
Ashtu siç do vit dhe këtë vit, ne bëmë  udhëtimin e përbashkët  mes kater Kishave. Ashtu si  udhëtimet e tjera ( në natyrë) edhe këtë udhëtim ne e kemi bërë  në Dajt. Sa del nga Tirana dhe merr rrugën e Dajtit, ndodhet diku mes malesh, shumë metra mbi nivelin e detit, e strukur mes kurbave të buta të kodrave, bri pyjeve të dendura e të përjetshme.
Bukuria e Dajtit është vepër artistike, por me e bukur është timbri i fjalës që tregon për këtë vend,  ky timbër  fjale vjen nga katër pastorët, që kryefjalë e tyre në shërbesën që mbajtën, ishte Besimi, Dashuria dhe Fjala e Perëndisë që gjen vend në çdo zemër të pjestarëve të kishës.
Mbas shërbesës ashtu siç ishim u ulëm për drekën e cila shijon më shumë në ambient të hapur plot gjelbërim, ku të gjithë bisedojnë dhe flasin në një qetësi paqësorë dhe shijojnë bukurin e një vendi të bekuar nga Zoti. Ajo ditë vajti shumë mirë për të gjithë pasi patëm mundësi të vizitonim të gjithë zonën dhe të njihemi më nga afër me historinë e saj, por dhe lojrat, kënga dhe sidomos fotot nga të gjitha anët nuk na munguan, çdo gjë vajti ashtu siç ishte planifikuar.
                                                                                         (Sidorela Biba)
Read more...

Kamping në Liqenin e Zi

Kamp në Natyrë

Kisha e Bashkuar Metodiste në Shqipëri organizoi kampin veror në natyrë që do të jetë në Liqenin e Zi (Gramsh)

Zona e Kampingut ndodhet 4 km në jug-lindje të fshatit Lenie (Shënepremte) në lartësinë 1684 m mbi nivelin e detit. Është liqen me origjinë akullnajore. Ka ujë shumë të ftohtë, të pastër dhe të kthjelltë, me ngjyrë blu të thellë. Gjithashtu ka klimë të pastër malore dhe bukuri të rrallë natyrore.

Ky kamp u organizua per anëtarët e Kishës së Bashkuar Metodiste por jo vetëm dhe është një kamp malor. Ky kamp zgjati 3 ditë dhe qëndrimi bëhet në tenda. Pjesmarrja më e lartë është ajo e të rinjve. Udhëtimi per në vendin e kampingut mund të behet me ecje për të apasionuarit e hiking por edhe me anën e një mjeti transporti që ne e vendosim në dispozicion e cilia është e përshtatshme per rrugët malore. Aktivitet që ne kryejmë atje janë :hiking, ngjitje, not dhe konkurse të ndryshme. Çdo person që merr pjesë në kamp merr edhe detyrat e tij si : Gatim, ndërtim, ndezje zjarri, grumbullim të mbetjes drusore dhe pastrimin e ambjentit. Gjitashtu një kënaqësi e veçantë që mund të marrim atje janë edhe gatimet e shijshme bio dhe tradicionale të zonës malore.

38864122_275735759879594_6438393922187165696_n
Read more...

Gjinar dhe Durrës

Gjinar

Fundjava e 1-2 korrikut 2017 ishte, në dy aspekte, arsye për gëzim për Kishën Metodiste të Bashkuar në Shqipëri: Më 1 korrik 2017, në Gjinar / Elbasan u zhvillua celebrimi i parë i ditës së Kishës Metodiste; më 2 korrik 2017, u mbajt shërbesa e parë e Kishes Metodiste në Durrës, qyteti i dytë më i madh i Shqipërisë.

Më 1 korrik 2017, UMC në Shqipëri organizoi për herë të parë në historinë e saj një festë në emër të kishës. Tema «Miqësia» nuk u fokusua vetëm në reflektimet dhe momentet e ndarjes, por u vendos gjithashtu në mënyra shumë praktike. Rreth 140 pjesëmarrës nga Elbasani, Durrësi, Pogradeci dhe Tirana morën pjesë në një nga aktivitetet e ndryshme: ecje, mbledhje të frutave pyjore, sport, muzikë – dhe të gjithë ndanë kohën, personalitetin e tyre, dhuratat e tyre dhe talentet me të tjerët. Udhëheqësi Wilfried Nausner nënvizoi se bashkësia mund të jetë veçanërisht e përjetuar në dashuri, sepse dashuria shpreh veten në ndarjen e eksperiencave – dhe kjo u provua në mënyra të ndryshme gjatë kësaj dite të kishës. Rigels Kasmollari nga Tirana theksoi natyrën formuese të ngjarjes nga një perspektivë shumë e veçantë: «Për shumë studentë nga Tirana, kjo ditë ishte një mundësi e mirë për të njohur veten, njerëzit e tjerë dhe Perëndinë në një mënyrë të re – afër natyrës dhe si pjesë e një shoqërie të qëndrueshme. »

Durrës

Më 2 korrik 2017, shërbesa e parë u zhvillua në Durrës, qyteti i dytë më i madh i Shqipërisë. Pjesëmarrësit ishin kryesisht anëtarë të kishës të cilët, së bashku me familjet e tyre, kishin lëvizur në këtë vend disa vite më parë. Përveç kësaj, ka pasur një grup të vogël të UMC të Tiranës. Gjergji Lushka, aktualisht një student i teologjisë dhe përgjegjës për këtë kishë të re dhe veçanërisht për udhëheqjen e shërbesave të adhurimit, tha: «Anëtarët tanë të kishës janë kaq të lumtur që mund të gjendet një vend ku mund të takojmë Perëndinë, ku mund të inkurajojmë njëri-tjetrin në rrugët tona përkatëse të besimit dhe ku mund të ndajmë gëzimet dhe brengat.

Shërbesa e parë u parapri nga një kohë e konsiderueshme përgatitjeje. Ka pasur shumë biseda me anëtarët e kishës që tashmë jetojnë në Durrës, si dhe me njerëz që kanë të afërm dhe shokë në këtë qytet. Pohimi, inkurajimi dhe gatishmëria për të organizuar një kishë të re në Durrës u shprehën nga të gjithë. Një anëtar i kishës përshkroi zhvillimin aktual dhe të ardhshëm të UMC në Shqipëri si më poshtë: «Kisha jonë është si një bimë luleshtrydheje: nga njëra anë, sipërfaqet e gjelbra krijohen në vende të thata nga pasardhësit e rinj. Nga ana tjetër, dhe më e rëndësishmja,është që bima fillon të japi fryte. »Udhëheqësit e UMC në Shqipëri shpresojnë se kjo do të bëhet edhe një realitet në Durrës: prania e kishës në qytetin e dytë më të madh të këtij vendi do të jetë një kontribut drejt transformimit të komunitetit lokale.

Read more...

Kampi veror në Spille

Një tjetër aktivitet i zhvilluar prej të cilit mesouam edhe më shumë rreth Biblës ,por edhe rreth njëri tjetrit duke kaluar një kohë miqësore të gjithë së bashku nën emrin e Zotit.

Read more...